Vištienos ir kukulių sriuba – tai sveikas ir širdžiai mielas apkabinimas dubenyje.
Šioje vieno puodo vištienos koldūnų sriuboje yra švelnūs vištienos gabaliukai ir daržovės, virtos pagardintame sultinyje su puriais koldūnais, kad būtų jaukus patiekalas, kuris bus ant stalo per kelias minutes.
- Tai naminis receptas yra jauki sriuba su lašinukais.
- Jį nesunku pagaminti, o skonis tarsi troškintas kelias valandas.
- Padarykite dvigubą partiją ir mėgaukitės visą savaitę lengvos vakarienės ir pietūs nes skoniai ir toliau susimaišys.
- Jaudinančios sriubos ir troškiniai, pavyzdžiui, vištienos koldūnų sriuba, yra a ekonomiškas būdas pamaitinti minią.
Ko prireiks vištienos kukulių sriubai
Vištiena: Aš naudoju vištienos šlauneles be kaulų, nes jos išlieka gražios ir sultingos. Juos galite pakeisti vištienos krūtinėlėmis arba kepta vištiena. Jei naudojate virtą vištieną, įdėkite ją į sriubą prieš pat sudėdami kukulius.
Daržovės: Svogūnai, morkos ir salierai profesionalioje virtuvėje žinomi kaip „mirepoix“ ir sukuria pikantišką pagrindą sriuboms, troškiniams ir padažams, įskaitant šią koldūnų sriubą.
Sultinys: Vištienos sultinys pagardinamas naminiais skoniais ir žolelėmis bei sutirštinamas trupučiu miltų.
Koldūnai: Šie paprasti koldūnai susirenka per kelias minutes ir juos lengva pagaminti iš pagrindinių ingredientų. Nedvejodami pridėkite žolelių arba čederio, kad jas pakeistumėte.
Variacijos
- Platūs kiaušinių makaronai, ryžiai, kubeliais pjaustytos bulvės, makaronai su peteliškės arba šaldyti tortellini yra puiki koldūnų alternatyva ir gali būti pridedama atliekant 3 veiksmą.
- Užšaldytas maišelis sumaišytų daržovių sutaupo tonų pasiruošimo laiko ir gali būti įmestas, net nereikia atšildyti!
- Jei norite, paruoškite ypač kreminę sriubą, naudodami konservuotą vištienos, salierų ar grybų sriubą.
Kaip pasigaminti vištienos kukulių sriubą
- Vištieną apkepkite pagal receptas žemiau.
- Svogūną suminkštinkite, suberkite likusius ingredientus ir troškinkite.
- Kai daržovės suminkštės, įmeskite koldūnų tešlos gabaliukus į verdančią sriubą ir virkite, kol iškeps.
- Įmaišykite žirnelius ir mėgaukitės!
Holly patarimai
- Jei norite tirštesnės sriubos, pasigaminkite srutų, šalto vandens ir kukurūzų krakmolo santykiu 1:1. Įpilkite į verdančią sriubą, kol pasieks norimą tirštumą.
- Kad koldūnų tešla nepriliptų prie šaukšto, prieš semdami tešlą šaukštą panardinkite į verdančią sriubą.
Vištienos kukulių sriubos laikymas
- Likusią vištienos ir kukulių sriubą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Koldūnus laikykite atskirai.
- Atskirai užšaldykite vištienos sriubą ir kukulius šaldymo maišeliuose iki vieno mėnesio. Koldūnus reikia apibarstyti trupučiu miltų, kad nesuliptų sušalę.
Jaukios vištienos sriubos ir troškiniai
Ar gaminote šį vištienos kukulių sriubos receptą? Palikite komentarą ir įvertinimą žemiau.
Vištienos kukulių sriuba
Vištienos kukulių sriuba yra pikantiškas ir sotus patiekalas, gaminamas su sultingomis vištienos šlaunelėmis ir daugybe daržovių.
Neleiskite ekranui užtemti
Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje apkepkite vištieną 1 šaukšte alyvuogių aliejaus ant vidutinės ir stiprios ugnies – ji nebūtinai turi būti iškepusi. Perkelkite į dubenį ir atidėkite.
Į puodą sudėkite sviestą ir svogūną ir kepkite apie 3 minutes arba kol šiek tiek suminkštės. Įmaišykite 3 šaukštus miltų, paukštienos prieskonių, čiobrelių ir ¼ arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų. Virkite maišydami 2 minutes.
Į puodą palaipsniui pilkite sultinį, po kiekvieno įpylimo maišykite iki vientisos masės. Įpilkite vištienos su bet kokiomis sultimis, morkomis ir salierais. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę 12 minučių.
Tuo tarpu, norėdami pagaminti kukulius, vidutinio dydžio dubenyje supilkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Šakute įmaišykite šaltą sviestą, kol susidarys smulkūs trupiniai. Įpilkite pieno ir sumaišykite su šaukštu.
Nuimkite nuo sriubos dangtį. Jei naudojate, įmaišykite žirnelius. Ant sriubos dėkite nedidelius šaukštus tešlos, kad susidarytų 16 kukulių. Uždenkite ir kepkite dar 4–7 minutes arba kol koldūnai iškeps.
Jei norite, papuoškite petražolėmis.
Kad dar labiau sutirštėtų, sumaišykite 1 šaukštą kukurūzų krakmolo su 1 šaukštu sultinio. Plakite, kad sumaišytumėte. Supilkite kukulius į dubenį kiaurasamčiu ir supilkite kukurūzų krakmolo mišinį į verdančią sriubą, kol sutirštės.
Kalorijos: 357 | Angliavandeniai: 22g | Baltymai: 27g | Riebalai: 18g | Sotieji riebalai: 8g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 6g | Transriebalai: 0.4g | Cholesterolis: 138mg | Natris: 1081mg | Kalis: 628mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 3997TV | Vitaminas C: 12mg | Kalcis: 106mg | Geležis: 3mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.