Šis kreminio žemės riešutų padažo receptas pakels jūsų azijietišką maistą į kitą lygį.
Pilnas imbiero, česnakinio skonio, su smabal, žemės riešutų padažas puikiai tinka ant makaronų, salotų ar šviežių daržovių padažo.
- Tai padaro lengva pakelti lygį ant grotelių keptos mėsos ir azijietiškų makaronų patiekalų.
- Visiems patinka, kaip jis yra tvirtas, pikantiško skonio prie patiekalų be mėsos.
- Tereikia minimalių ingredientų ir kelias minutes.
- Tai super lengva pritaikyti. Padarykite žemės riešutų padažą plonesnį, tirštesnį, traškesnį arba ypač aštrų, ir jis vis tiek bus tobulas.
Ingredientai naminiam žemės riešutų padažui
Žemės riešutų sviestas: Šiame recepte tinka kreminis arba traškus žemės riešutų sviestas. Norėdami gauti kitų riešutų sviesto variantų, išbandykite migdolų sviestą arba anakardžių sviestą.
Sojų padažas: Prideda pikantiško umami; Vietoje gali būti naudojamas mažai natrio turintis sojos padažas, kokosų aminorūgštys arba tamari.
Sambalas Oelekas: Sambal yra skani česnako čili pasta. Jei reikia, pakeiskite jį sriracha.
Rudasis cukrus: Šiek tiek saldumo padeda subalansuoti kalkes ir šilumą.
Laimo sultys: Padažui suteikia gaivumo ir rūgštingumo.
Variacijos
Susmulkintas česnakas arba šaukštelis ar du sezamo ar čili aliejaus suteiks žemės riešutų padažo glajų, kuris prilips prie ant grotelių keptų krevečių ir lašišos filė.
Kaip pasigaminti žemės riešutų padažą
Tai toks paprastas žemės riešutų padažo receptas.
- Vidutiniame dubenyje išplakite visus ingredientus (receptas žemiau).
- Lėtai supilkite į karštą vandenį iki norimos konsistencijos.
Žemės riešutų padažo naudojimo būdai
Apšlakstykite žemės riešutų padažu ant vištienos kabobų arba naudokite kaip panardintą padažą prie salotų įvyniojimų, keptų krevečių, vištienos satay, kepto tofu arba pagardinkite azijietiškoms makaronų salotoms.
Žemės riešutų padažo laikymas
- Likusį žemės riešutų padažą laikykite indelyje su sandariu dangteliu šaldytuve iki savaitės.
- Užšaldykite ledo kubelių formelėse, kai tik prireikia tailandietiško skonio sriubai, salotų padažui ar troškinimui.
Dip ir Drizzle
Tai yra mūsų mėgstamiausi receptai, skirti panardinti ir apipilti žemės riešutų padažu.
Ar jums patiko šis žemės riešutų padažo receptas? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau.
Žemės riešutų padažo receptas
Šis universalus žemės riešutų padažas yra pilnas geriausių aštrių, pikantiškų Tailando ir Azijos virtuvės skonių.
Neleiskite ekranui užtemti
Vidutiniame dubenyje išplakite žemės riešutų sviestą, sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, sambalą ir imbierą.
Plakdami užpilkite karštu vandeniu, kad pasiektumėte norimą konsistenciją. Įpilkite daugiau vandens, kad padažas būtų plonesnis.
- Receptas daro apie ¾ puodelis padažo.
- Neprivalomi priedai: 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus, 1 nedidelė malto česnako skiltelė
- Norėdami gauti plonesnį padažą, naudokite daugiau vandens arba padarykite tirštesnį su daugiau žemės riešutų sviesto.
- Likučiai bus laikomi sandariame inde šaldytuve iki 1 savaitės.
Kalorijos: 213 | Angliavandeniai: 15g | Baltymai: 8g | Riebalai: 15g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 4g | Mononesotieji riebalai: 7g | Natris: 1.295mg | Kalis: 228mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 10g | Vitaminas A: 8TV | Vitaminas C: 5mg | Kalcis: 25mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.