Šis vištienos parmezano receptas yra greitas savaitės nakties mėgstamiausias.
Vištienos krūtinėlės aptepamos pagardintais džiūvėsėliais ir kepamos aštriame marinara, tada apibarstomos tirpsta mocarela ir parmezano sūriu.
- Nepatikėsite kaip lengva tai padaryti namuose.
- Jame naudojami paprasti ingredientai, kuriuos tikriausiai turite po ranka.
- Jame yra visi skonio mėgstamiausio itališko restorano už nedidelę kainą!
- Šis keptas vištienos parmezanas praleidžia gruzdintuvą.
Ingredientai vištienos parmezanui
Vištiena: Šiame recepte naudokite vištienos krūtinėlę be kaulų ir be odos. Vištienos krūtinėles susmulkinkite iki ½ colio storio, kad jos iškeptų tolygiai.
Kepimas: „Panko“ džiūvėsėliai suteikia traškumo, o pagardinti džiūvėsėliai suteikia skonio ir sukuria lygią dangą. Jei naudojate nepagardintus džiūvėsėlius, įberkite druskos ir itališkų prieskonių.
Pomidorų padažas: Aš naudoju marinaros padažą, nes jis jau yra pagardintas, todėl šį vištienos gabalėlių receptą lengva paruošti.
Sūris: Daugybė mocarelos ir aštraus parmezano suteikia šiam patiekalui restoraninio skonio.
Variacijos
- Jei laikas leidžia, pasigaminkite naminio marinaros padažo.
- Pakeiskite jį aštriu arabbiata padažu.
- Patiekdami papuoškite šviežiomis itališkomis žolelėmis, pavyzdžiui, baziliku ir petražolėmis.
Kaip pasigaminti vištienos parmezaną
Šis keptos vištienos parmezano receptas yra greitas ir skanus savaitgalio valgis.
- Iškepkite vištieną: Vištieną susmulkinkite iki vienodo storio ir pamerkite į miltų, kiaušinių ir džiūvėsėlių mišinį (receptas žemiau).
- Ruda vištiena: Vištieną apkepkite keptuvėje, ji neturi būti iškepusi.
- Kepti: Apkeptą vištieną uždėkite ant marinara padažo ir užpilkite dar trupučiu padažo ir sūrio.
Papuoškite šviežiu baziliku ir patiekite ant spagečių ar makaronų.
Vištienos parmezano laikymas
- Likusį vištienos parmezaną laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų ir pašildykite mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje.
- Pabarstykite šiek tiek parmezano sūrio ir padėkite po broileriu, kad užpilas vėl būtų traškus.
- Porcijas galima užšaldyti maišeliuose su užtrauktuku iki vieno mėnesio. Prieš pašildydami, atšildykite per naktį šaldytuve. Užšaldyta vištiena nebus tokios traškios tekstūros.
- Vištienos parmezanas yra puikūs kitos dienos sumuštiniai arba supjaustomi griežinėliais ir dedami ant žalumynų lovos, kad būtų energijos suteikiantys darbo dienos pietūs!
Daugiau keptos vištienos receptų
Ar jūsų šeimai patiko šis lengvas vištienos parmezano receptas? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.
Vištienos parmezanas
Vištienos parmezanas yra su kepta vištiena, užpilta marinara padažu ir lydytu parmezano sūriu.
Neleiskite ekranui užtemti
Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F.
Miltus suberkite į negilų dubenį ar indą. Kiaušinius įmuškite į antrą negilų indą ir išplakite šakute.
Trečiame sekliame inde sumaišykite Panko džiūvėsėlius, pagardintus džiūvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, 2 šaukštus kapotų petražolių, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio pipirų.
Naudodami plokščią mėsos plaktuko pusę, susmulkinkite vištienos krūtinėlę iki ½ colio storio. Sumušę, jei jie labai dideli, galite juos perpjauti per pusę. Vištieną nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ šaukštelio juodųjų pipirų.
Abi vištienos puses pamerkite į miltus ir pakratykite, kad pašalintumėte perteklių. Vištieną pamirkykite išplaktuose kiaušiniuose, tada į džiūvėsėlių mišinį ir švelniai paspauskite, kad priliptų.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Kepkite vištieną maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės arba iki auksinės spalvos, jos nereikia iškepti.
Į 9 × 13 kepimo formos dugną įpilkite 1 ½ puodelio marinaros padažo. Pridėti paruduotą vištieną. Ant kiekvieno vištienos gabalėlio centre užpilkite 2 šaukštus marinaros padažo. Ant viršaus uždėkite mocarela ir susmulkintu parmezanu.
Kepkite 20–25 minutes arba tol, kol įgaus auksinę spalvą ir burbuliuką, o vištiena pasieks vidinę 165 °F temperatūrą naudojant momentinio nuskaitymo termometrą.
Pabarstykite šviežiais bazilikais ir petražolėmis ir patiekite ant makaronų.
Prieš dėdami vištieną, įsitikinkite, kad aliejus mirksi, kad jis būtų traškesnis.
Nepilkite per daug padažo į kepimo skardą, jei norite, galite papildomai pašildyti šoną.
Kalorijos: 634 | Angliavandeniai: 42g | Baltymas: 46g | Riebalai: 31g | Sotieji riebalai: 9g | Polinesotieji riebalai: 6g | Mononesotieji riebalai: 14g | Trans-riebalų: 0.1g | Cholesterolis: 186mg | Natris: 1584 mmg | Kalis: 1071mg | Pluoštas: 4g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 1364 mTV | Vitamino C: 16mg | Kalcis: 412mg | Geležis: 5mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.