Paruoškite spanguolių padažą prieš kelis mėnesius ir laikykite jį šaldiklyje. Tiesiog atšildykite ir patiekite didžiąją dieną!
Šiam nesudėtingam spanguolių padažo receptui reikia tik 4 ingredientų ir užtenka vos minutės troškinti. Skonis daug geresnis nei konservuotų ar stiklainiuose!
Naminis spanguolių padažas yra saldus ir aitrus bei skanus taip daug geriau thskardinė!
- Tai super lengva padaryti. Jokio pasiruošimo nereikia.
- Jis gali būti pagamintas kaip vientisas uogų padažas arba lygus.
- Naudokite šviežias arba šaldytas uogas.
- Tai galima padaryti kelis mėnesius į priekį ir sustingęs.
Kai pagaminsite naminį, garantuoju, kad daugiau niekada nepirksite konservuotų spanguolių padažo (nebent jį naudosite gamindami kokteilių kotletus).
Ingredientai spanguolių padažui
- Spanguolės – Naudokite šviežias arba šaldytas spanguoles – šiame recepte skonis lygiai toks pat. Jei naudojate šaldytą, pirmiausia atitirpinti nereikia.
- Cukrus – Spanguolės yra labai aštrios, todėl skoniui subalansuoti reikia cukraus. Baltasis arba rudasis cukrus tinka. Šį spanguolių padažo receptą taip pat galite gaminti su cukraus pakaitalu arba klevų sirupu.
- cinamonas – Cinamono lazdelė suteikia tik šiek tiek skonio. Jei neturite, įberkite nedidelį žiupsnelį malto cinamono ar obuolių pyrago prieskonių!
- Skystis – Spanguolėms išvirti reikia šiek tiek vandens. Vandenį pakeiskite apelsinų arba obuolių sultimis.
Variacijos
- sultys – Vandenį pakeiskite apelsinų, ananasų ar obuolių sultimis.
- Žingsnis – Įmaišykite šiek tiek citrinos ar apelsino žievelės arba apelsino žievelės, kad gautumėte papildomo skonio.
- Vaisiai – Įdėkite pjaustytų obuolių, kriaušių, imbiero gabalėlį ar net pjaustytų pekano riešutų.
- Prieskoniai – Pažaiskite su prieskoniais ir įberkite žiupsnelį muskato ar kvapiųjų pipirų.
- Išgėręs – Pakeiskite šaukštą oj kažkuo girtu, šlakeliu Grand Marnier, šlakeliu romo ar trupučiu brendžio.
Recepto pastabos
- Vanduo suteikia tradiciškesnį skonį, o apelsinų sultys suteikia skonį.
- Šis spanguolių padažo receptas sutirštės vėsdamas.
- Tai viso uogų spanguolių padažas; Kad padažas būtų vientisas, šiltą mišinį sudėkite į tinklinį sietelį ir mentele nuspauskite, kad perkoštumėte į dubenį.
Kaip užšaldyti spanguolių padažą
Apsirūpinkite spanguolių atsargomis, kai jos parduodamos, ir įdėkite į grietinės spanguolių batonėlius prie spanguolių smulkmenų ar net įmeskite į kokteilius.
- Užšaldykite visas spanguoles: Šviežios spanguolės šaldytuve gali būti laikomos iki 4 savaičių. Pagal šį receptą juos galima užšaldyti iki metų ir naudoti tiesiai iš užšaldytų.
- Užšaldykite padažą: Paruoškite spanguolių padažą iki 3 mėnesių anksčiau laiko ir užšaldykite. Per naktį atšildykite šaldytuve.
Ar jūsų šeimai patiko šis naminis spanguolių padažas? Palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!
Spanguolių padažas
Niekas nesako „atostogos“ taip, kaip aštrus šviežio, naminio spanguolių padažo skonis!
Neleiskite ekranui užtemti
Vidutiniame puode sumaišykite spanguoles, cukrų, vandenį ir cinamono lazdelę.
Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki ugnies ir virkite 10–12 minučių neuždengę.
Išimkite cinamono lazdelę ir išmeskite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir šaldykite, kol atvės. Patiekite atšaldytą arba kambario temperatūros.
Vanduo suteikia tradiciškesnį skonį, o apelsinų sultys suteikia skonį.
Spanguolių padažas vėsdamas sutirštės.
Tai uogų padažas, kurio tekstūra būtų lygi, šiltą padažą sudėkite į tinklinį sietelį ir perkoškite į dubenį, spanguoles spausdami, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių.
Pagaminkite šį padažą savaitėmis (ar mėnesiais) anksčiau laiko ir užšaldykite. Atšildykite per naktį ir patiekite didžiajai dienai.
Kalorijos: 131 | Angliavandeniai: 33g | Natris: 1mg | Kalis: 98mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 29g | Vitaminas A: 90TV | Vitaminas C: 21.1mg | Kalcis: 11mg | Geležis: 0.2mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.