Jei yra vienas dalykas, kurio išmokau iš daugelio metų gaminimo, tai kartais yra tai, kad paprasčiausias požiūris duoda skaniausių rezultatų (taip pat žiūrėkite: mano mamos keptos vištienos sparneliai). Tai visiškai taip yra su šiomis skrudintomis kalakutienos šlaunimis.
Jei čia ieškote atostogų vakarienės idėjų, šis receptas suteiks jums nuostabų atostogų kalakutienos skonį be streso, kaip virti visą paukštį. Jei jūs tik planuojate įprastą patiekalų planavimą, jie taip pat yra skani, lengvai paruošiama savaitės nakties vakarienė, kad galėtumėte mėgautis ištisus metus. Turiu pasakyti, kad yra keletas dalykų, dėl kurių trečiadienio vakaras jaučiasi ypatingesnis nei kalakutienos vakarienė!
Kodėl jums patiks šios skrudintos kalakutienos šlaunys
Turkijos šlaunys yra neginčijami naminių paukščių pasaulio herojai. Tamsios mėsos mėgėjai žino, apie ką aš kalbu! Jie:
- Neįtikėtinai sultinga ir kvapni (čia nėra sausos mėsos!)
- Ypač paprasta paruošti
- Puikiai tinka mažesniems susibūrimams ar savaitės nakties patiekalams
- Daug greičiau virti nei visas paukštis
Augant Kinijos ir Amerikos namų ūkyje, mes tikrai matėme kalakutą ant sumuštinio ar Padėkos dienos metu. Bet dabar, kai aš gaminu savo šeimą (tiksliau … išmanantį mažą mažylį su jautriu gomuriu ir meile Turkijai), aš sužinojau, kad kalakutienos šlaunys yra nuostabi baltymų ištisus metus pasirinkimas, kuris nusipelno daugiau dėmesio, ypač kai kalbama apie užimtas naktis.
Ir jei planuojate atostogų vakarienę mažam miniai tamsių mėsos mėgėjų miniai, šis receptas taip pat gali būti tik bilietas. Mažiau šurmulio, daugiau laiko mėgautis atostogomis su šeima ir draugais, ir visi gauna tam tikrą traškią odą.
Šių kalakutienos šlaunų prieskoniai yra tokie pat paprasti, kaip ir mūsų atostogų Turkijos receptas-mano senelio tobulas kalakutienos kepsnys. Tiesą sakant … tai tas pats! Bet tai padaryti su kalakutienos šlaunimis yra dar labiau nepageidaujama.
Viskas, ko jums reikia šiam receptui:
- svogūnas
- Turkijos šlaunys
- ištirpęs sviestas
- alyvuogių aliejus
- česnakai
- druska ir pipirai

Turkijos šlaunų DUK
Nenorite marinuoti kalakutienos šlaunų ilgiau nei maždaug 36 valandas, todėl galite tai padaryti ryte dieną prieš patiekdami! Naujausias, kurį norėtumėte juos paruošti, yra patiekimo dienos rytas, todėl jie turi mažiausiai 8 valandas marinuoti.
Šios kalakutienos šlaunys virs vos per 50 minučių 400 ° F/200 ° C. Geriausia juos išimti iš šaldytuvo 1 valandą prieš skrudinimą ir po virimo pailsėkite apie 10 minučių. Visada naudokite mėsos termometrą, kad patvirtintumėte, jog jie pasiekė 165 ° F/74 ° C viduje.
Nereikia jų uždengti! Skrudintas neuždengtas suteikia jums trokštamą traškią odą. Tačiau jei jie pradeda paruduoti per greitai, galite lengvai juos palengvinti folija.
Keturios didelės kalakutienos šlaunys (šiek tiek mažiau nei 4 svarai) aptarnaus 4–6 žmones, atsižvelgiant į jūsų valgytojų apetitą ir daugybę garnių!
Kitą kartą, kai trokšite kuo lengviau patogiai atostogauti, išbandykite šias skrudintas kalakutienos šlaunis! Jei turite likusių, susmulkinkite mėsą sriubai, puodo pyragui, makaronų patiekalams ar net keptiems ryžiams! Jie tapo nuolatiniais mūsų šeimos vakarienės rotacijomis, ir aš reguliariai primenu Ethanui, kad jis yra vienas laimingas kūdikis, kuris reguliariai gauna naminę Turkijos vakarienę!
Skrudintos kalakutienos šlaunys: receptų instrukcijos
9 × 13 colių (23×33 cm) patiekalo patiekale svogūnus paskleiskite vienu sluoksniu. Padėkite kalakutienos šlaunis išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite jas ant svogūnų.
Sumaišykite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, smulkiai maltą ar tarkuotą česnaką, druską ir pipirus.







Šį marinatą įtrinkite per visas Turkijos šlaunis, uždenkite ir marinuokite mažiausiai 8 valandas arba, geriausia per naktį.


Prieš skrudindami kalakutienos šlaunis iš šaldytuvo išimkite iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F/200 ° C. Skrudinkite 50 minučių, pasukdami keptuvę 180 ° pusiaukelėje arba tol, kol storiausios šlaunies dalies termometras yra 165 ° F. Švelniai palapinė kalakutiena su folija, jei ji paruduos per greitai.

Prieš patiekdami pailsėkite 10 minučių.


Paprastas kalakutienos padažas iš lašinių
Negaiškite tų kvapiųjų lašelių! Supilkite sultis ant kalakutienos, ar su ja greitai padėkite.

Štai kaip:
- Iš kepimo keptuvės skystį ištieskite į padažo separatorių.
- Puode ant vidutinės ugnies padarykite „Roux“, plakdami 2 šaukštus kalakutienos riebalų (arba sviesto) ir 2 šaukštus miltų. Virkite 1-2 minutes, nuolat plakdami.
- Lėtai išplakite 1 puodelyje įtemptų kalakutienos lašelių (jei neturite pakankamai lašelių, galite pridėti kalakutienos/vištienos atsargų).
- Troškinkite, kol sutirštės, ir pagardinkite paragauti druskos ir pipirų. Jei jūsų padažas pasidaro per tirštas, įpilkite atsargų ar vandens purslų. Mes taip pat pridedame nedidelį tamsaus sojos padažo brūkšnį, kad galėtumėte spalvą ir skonį!
Puikūs garnyrai skrudintoms kalakutienos šlaunims
Šios skrudintos kalakutienos šlaunys gražiai poros su tiek daug pusių! Kai kurie mūsų šeimos favoritai apima:

Skrudintos kalakutienos šlaunys
Šis skrudintų kalakutienos šlaunų receptas yra puikus mažo streso atostogų valgis, taip pat lengva, skani savaitės nakties vakarienė, kuria galima mėgautis ištisus metus!

Tarnauja: 6
Paruošimas: 10 minutės
Virkite: 50 minutės
Iš viso: 1 valanda
Instrukcijos
9 × 13 colių (23×33 cm) patiekalo patiekale svogūnus paskleiskite vienu sluoksniu. Padėkite kalakutienos šlaunis išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite jas ant svogūnų.
Sumaišykite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, smulkiai maltą ar tarkuotą česnaką (taip pat galite naudoti česnako trupintuvą), druską ir pipirus. Šį marinatą įtrinkite per visas Turkijos šlaunis, uždenkite ir marinuokite mažiausiai 8 valandas arba, geriausia per naktį.
Prieš skrudindami kalakutienos šlaunis iš šaldytuvo išimkite iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F/200 ° C. Skrudinkite 50 minučių, pasukdami keptuvę 180 ° pusiaukelėje arba tol, kol storiausios šlaunies dalies termometras yra 165 ° F. Švelniai palapinė kalakutiena su folija, jei ji paruduos per greitai. Prieš patiekdami pailsėkite 10 minučių.
Patarimai ir pastabos:
Pastaba: paruošimo laikas neapima marinavimo laiko.
Mitybos faktai
Kalorijos: 381Kcal (19%) Angliavandeniai: 2g (1%) Baltymas: 40g (80%) Riebumas: 22g (34%) Sočiųjų riebalų: 7g (35%) Polinesočiųjų riebalų: 5g Mononesočiųjų riebalų: 8g Trans riebalai: 0,1g Cholesterolis: 137mg (46%) Natris: 1720 mmg (72%) Kalis: 548mg (16%) Pluoštas: 0,4g (2%) Cukrus: 1g (1%) Vitaminas A: 60Iu (1%) Vitaminas C: 2mg (2%) Kalcis: 26mg (3%) Geležis: 3mg (17%)