Lašišos kroketai yra traškūs iš išorės ir skanūs viduje.
Iš lašišos gabalėlių, džiūvėsėlių, žolelių ir prieskonių formuojami paplotėliai ir kepami arba kepami keptuvėje iki traškumo.
- Kroketai – tai kepti paplotėliai arba suktinukai su džiūvėsėliais ir mėsa ar žuvimi.
- Jie dažnai kepami iki traškumo, nors aš taip pat mėgstu juos kepti.
- Kroketai labai panašūs į lašišos paplotėlius ir kroketus, nors mano lašišos paplotėliai yra paprastesni.
- Patiekite juos kaip užkandį arba lengvą vakarienę su citrina apteptomis salotomis ar skrudintomis daržovėmis.
Ingredientai lašišos kroketams
Lašiša: Jei įmanoma, rinkitės šviežią lašišą – lašišos likučiai puikiai tinka. Jei gaminate ant grotelių keptą lašišą, įdėkite keletą papildomų filė, kad pagamintumėte šiuos lašišos pyragus. Galima naudoti ir konservuotą lašišą.
Duonos trupiniai ir kiaušiniai: Šie du ingredientai padeda išlaikyti viską kartu. Panko džiūvėsėlius galima pakeisti ir krekerių trupiniais. Jei naudojate įprastus džiūvėsėlius, naudokite 2 šaukštais mažiau, nes jie yra smulkesnės tekstūros.
Skonis: Šiam receptui puikaus skonio suteikia šviežios žolės, senų įlankų prieskoniai, truputis smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų arba šlakelis Vusterio padažo.
Kaip pasidaryti lašišos kroketus
Šį lašišos kroketų receptą paruošti nesunku!
- Dideliame dubenyje atsargiai sumaišykite visus ingredientus.
- Su lašišos mišiniu suformuokite 9 vienodo dydžio paplotėlius ir švelniai paspauskite, kad išlaikytų formą.
- Kepti arba kepti keptuvėje (receptas žemiau).
Prie lašišos kroketų puikiai tiks krapų marinuotų tartarų arba krienų padažas. Arba išbandykite šį paprastą padažo padažą!
Kaip virti lašišos kroketus
Kepti: Kepkite kroketus didelėje keptuvėje iš abiejų pusių, kol paruduos ir taps traškūs, maždaug 5 minutes kiekvienoje pusėje. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir patiekite.
Kepti: Kroketus tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos ir kepkite, kol paruduos.
Turite likučių?
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
Įkaitinkite 350 °F orkaitėje, dėdami kroketus ant kepimo skardos maždaug 10–15 minučių, kol jie įkais. Taip pat galite juos pašildyti keptuvėje ant vidutinės ugnies kelias minutes iš kiekvienos pusės.
Norėdami užšaldyti, sudėkite juos ant kepimo skardos vienu sluoksniu ir užšaldykite, kol sutvirtės, apie 1-2 valandas. Tada sušaldytus kroketus perkelkite į šaldiklyje tinkamą indą arba pakartotinai uždaromą plastikinį maišelį, atskirdami sluoksnius pergamentiniu popieriumi. Jie gali būti užšaldyti iki 3 mėnesių.
Daugiau lašišos receptų
Ar jūsų šeimai patiko šie lašišos kroketai? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.
Lašišos kroketai
Kepti ar kepti šie skanūs paplotėliai iš išorės būna traškūs, o vidus – tvirti ir kvapnūs!
Neleiskite ekranui užtemti
Įkaitinkite orkaitę iki 425°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
Dideliame dubenyje sumaišykite lašišos dribsnius, panko duonos trupinius, kiaušinį, česnaką, česnaką, raudonąją papriką, majonezą, petražoles, Dižono garstyčias, citrinos sultis, citrinos žievelę, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, druską ir juoduosius pipirus. Švelniai sumaišykite ingredientus.
Naudodami šiek tiek kupiną ¼ puodelio matavimo puodelį, išgriebkite mišinį ir suformuokite 9 paplotėlius. Švelniai, bet stipriai suspauskite, kad išlaikytų formą ir nesuirtų kepant.
Lašišos kroketus dėkite ant paruoštos kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 13-15 minučių arba kol lengvai paruduos ir iškeps.
Pyragaičiai nesilies taip tvirtai kaip mėsainis, todėl tvarkydami juos būkite švelnūs.
Likučius laikykite šaldytuve hermetiškame inde iki 3 dienų. Pakaitinkite ant keptuvės, kol įkais.
Kalorijos: 155 | Angliavandeniai: 5g | Baltymas: 9g | Riebalai: 10g | Sotieji riebalai: 2g | Cholesterolis: 46mg | Natris: 178mg | Kalis: 211mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 180TV | Vitamino C: 5mg | Kalcis: 20mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.