Šis kinų mėsos pyragas yra tikras skanėstas – galų gale, kaip dažnai valgote mėsos pyragą? Tai yra ypač jaudinantis. Tai nėra tankus, kaip jūs galite pavaizduoti, o greičiau sluoksniuoti kramtoma tešla ir skani kiauliena bei šukių įdaras.

Jei sakote: „Kaip apie mėsos pyragą?“ Bet kuriam dabar aplinkui esančiam visagalėms, lažinuosi, kad jie būtų labai susijaudinę!
Kinijos pusryčių daiktas pasuko bet kada
Kaip dažnai valgote mėsos pyragą? Daugelis kinų šiauriečių valgo jį kaip pusryčius su dubeniu košės ir keletą marinuotų agurkų ar konservuotų daržovių. Aš taip pat patiekčiau tai kaip valgį kartu su pora daržovių patiekalų.
Jie puikiai tinka vaikų pietų dėžutėms kaip alternatyva sumuštiniui. Mano anūkas tai mylėjo! Jis pasiėmė visą milžinišką kūrinį ir negalėjo jo nustoti valgyti.
Šis kinų mėsos pyragas taip pat yra gana greitai sudėtas. Jūs tiesiog sumaišote tešlą ir, kol ji ilsisi, padarykite kiaulienos įdarą. Tada jūs surinksite, kepate ir mėgaujatės. Šis receptas gamina du mėsos pyragus, kurių kiekvienas aptarnauja 2–3 žmones.

Regioniniai variacijos
Kinijos mėsos pyragai būna įvairių formų, atsižvelgiant į regioną. Kai kurie yra mažos ir bandelės, pavyzdžiui, pavyzdžiui, Pekino 门丁肉饼 (Mén dīng ròu bǐng). Kai kurie primena storą blyno blyną – jie glosto vieną mėsos įdaro sluoksnį. Šiandien mes gaminame šį įdomų daugiasluoksnį mėsos pyragą, kad tolygiai paskirstytume mėsą ir tešlą. Manau, kad tai yra geresnė valgymo patirtis, ir tai taip pat atrodo įspūdinga!
Padarykite tai savo su skirtingais skoniais
Galite pavadinti šį receptą mūsų 原味 (yuánwèi) versiją, kaip ir „originalus“, kaip vaniliniai ledai.
Bet jūs galite naudoti savo pasirinktą maltą mėsą ir laisvę būti kūrybingiems:
- Žolelės kaip krapai (žr. Mano kiaulienos ir krapų koldūnus), kalendros ar kinų laiškinių česnakų
- Prieskoniai kaip džiovinti čili dribsniai ar česnako milteliai
- Padažai kaip saldžiųjų pupelių pasta
- Ir visa kita, apie ką galite galvoti! Smagiai su tuo!
Vis dėlto noriu pabrėžti, kad pritaikant mėsos įdarą nepridėkite per daug skysčio. Tai padarys tešlą šlapią, purią ir šlapią. Štai kodėl mes pridedame aliejų į užpildą paskutinįjį – taigi jis užsandarina drėgmę.
Neįprastas tešlos gaminimo būdas
Šio recepto instrukcijose pamatysite, kad turime gana neįprastą tešlos maišymo metodą.
Pridėję miltų į dubenį, išlyginkite jį, kad jis būtų lygus. Tada į pusę miltų įpilate verdančio vandens, gerai sumaišydami, ir vienodą kambario temperatūros vandens kiekį į kitą dubenyje esančią miltų pusę. Tada jūs sumaišote dvi tešlos tešlą, minkydami jas į vieną rutulį. Šį procesą galite atlikti dviejuose atskiruose dubenėliuose, tačiau mes tiesiog darome tai viename dubenyje, kad sumažintume indus.
Kodėl šis metodas? Iš esmės gaminate karšto vandens tešlą ir įprastą tešlą, tada jas derinate. Karšto vandens tešla sukuria minkštesnę tekstūrą ir padidina labai ploną valcavimą. Reguliarus vanduo duoda „kietesnę“ tešlą su daugiau glitimo, o tai sukuria gražią kramtomą tekstūrą. Jų derinimas suteikia „teisingą“ tešlą šiam mėsos pyragui.
Atminkite, kad karšto vandens tešla gali sukurti šiek tiek lipnumo. Nebijokite į šią tešlą įpilti per daug miltų. Jei jūsų rankose yra daug lipnių tešlos gabalėlių, nuvalykite jas švariai tešlos grandikliu ar gumine mentele, tada minkykite gabalėlius atgal į tešlą.
Jis nebūtinai turi būti visiškai lygus, tačiau, kai jis pailsės, jis turėtų būti pakankamai minkštas ir lankstus, kad galėtų lengvai išsikraustyti.
Kinijos mėsos pyrago receptų instrukcijos
Į didelį maišymo dubenį įpilkite miltų ir išlyginkite, kad jis būtų lygus. Lėtai įpilkite ½ puodelio verdančio vandens į pusę miltų vienoje dubenėlio pusėje, sumaišydami su pora lazdelių arba standžią guminę mentelę (nenaudokite rankų, nes jūs save sudeginsite). Kitoje dubenėlio pusėje kitą miltų pusę sumaišykite su ½ puodelio kambario temperatūros vandens.


Kelias minutes minkykite mišinius rankomis, kol turėsite vieną grubų tešlos rutulį.


Tai nebūtinai turi būti visiškai lygi, tačiau tešla turėtų jaustis minkšta ir elastinga. Jei tešla vis dar standi, įpilkite 1–2 šaukštus šilto vandens ir minkykite, kol tešla pasieks norimą tekstūrą. Jei daug tešlos prilimpa prie jūsų rankų, paprasčiausiai nuvalykite jas švariai gumine mentele, tada supilkite rankas, kad minkytumėte bet kokius gabalus atgal į tešlą. Uždenkite apverstu plokštele ir leiskite tešlai 1 valandą pailsėti kambario temperatūroje, kol padarysite įdarą.
Atskirame dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną su lengvu sojos padažu, tamsiu sojos padažu, vynu, cukrumi, druska ir penkis prieskonių miltelius, jei naudojate. Gerai sumaišykite. Toliau įmaišykite aliejų, kol gerai kombinuotas.


Galiausiai sumaišykite susmulkintus lazdeles. Atleiskite įdarą.


Perkelkite pailsėjusią tešlą į švarų, lengvai miltais pabarstytą paviršių. Kelis kartus minkykite, kad išlygintumėte, ir susukite į rąstą. Tešlą perpjaukite per pusę.

Uždenkite pusę ir atidėkite. Kitą pusę susukite į ilgą lapą, apie 8 × 24 colius (20×61 cm). Pusę įdaro paskirstykite tolygiai virš tešlos, laikydami ½ colio (1 cm) tešlos kraštą aplink ją.


Švelniai pasiimkite vieną tešlos galą ir sulankstykite ant savęs maždaug 4 coliais, pakartodami, kol uždarėte mėsos pyragą.



Suspauskite siūlę uždarytą ir suspauskite uždarytus galus, kad mėsos pyragas būtų visiškai uždarytas.

Virš vidutinės ugnies gausiai kepkite keptuvę, kurioje nėra aliejaus. Padėkite mėsos pyragą į keptuvės siūlę žemyn. Naudokite ranką ar mentelę, kad švelniai paspaustumėte pyrago viršutinę dalį, kad ji būtų šiek tiek plonesnė. Uždenkite ir virkite 8 minutes. Apverskite ir virkite kitą pusę dar 8 minutes, kol pyragas bus aukso rudos spalvos ir šiek tiek pūtė centre. Dar kartą apverskite mėsos pyragą ir dar 2 minutes virkite kiekvienoje pusėje, kad juos pakeltumėte ir įsitikintumėte, kad įdaras virtas. Periodiškai patikrinkite virimo proceso metu, kad būtų išvengta deginimo. Neskubėkite šio proceso!



Mėsos pyragą perkelkite į pjaustymo lentą. Norėdami patiekti, naudokite aštrų peilį, kad pyragą perpjaustytumėte per pusę arba į trečdalius, atsargiai, kad neišpaustumėte įdaro. Pakartokite su likusia tešla ir įdaras, kad gautumėte antrą mėsos pyragą.

Norėdami pakartotinai pašildyti likusius, virkite ant alyvuotos keptuvės ant vidutinės ugnies kartu su keliais lašais vandens. Uždenkite, kad garas leistų pašildyti mėsos pyragą, tada padarykite tą patį kitai pusei. Nuimkite dangtį, išleiskite garą ir dar keletą minučių iš kiekvienos pusės iškirpkite mėsos pyragą, prieš mėgaudamiesi.


Receptas
Į didelį maišymo dubenį įpilkite miltų ir išlyginkite, kad jis būtų lygus. Lėtai įpilkite ½ puodelio verdančio vandens į pusę miltų vienoje dubenėlio pusėje, sumaišydami su pora lazdelių arba standžią guminę mentelę. Kitoje dubenėlio pusėje kitą miltų pusę sumaišykite su ½ puodelio kambario temperatūros vandens.
Kelias minutes minkykite du mišinius rankomis, kol turėsite vieną grubų tešlos rutulį. Jei tešla vis dar standi, įpilkite 1–2 šaukštus šilto vandens ir minkykite, kol tešla pasieks norimą tekstūrą. Jei tešla prilimpa prie jūsų rankų, tiesiog nuvalykite jas švaistymą gumine mentele, tada supilkite rankas, kad išmestumėte bet kokius gabalus atgal į tešlą. Uždenkite apverstą plokštelę ir 1 valandą pailsėkite kambario temperatūroje, kol užpildysite.
Atskirame dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną su lengvu sojos padažu, tamsiu sojos padažu, vynu, cukrumi, druska ir penkis prieskonių miltelius, jei naudojate. Toliau įmaišykite aliejų, kol gerai kombinuotas. Galiausiai sumaišykite susmulkintus lazdeles. Atidėti.
Perkelkite pailsėjusią tešlą į švarų, lengvai miltais pabarstytą paviršių. Kelis kartus minkykite, kad išlygintumėte, ir perpjaukite tešlą per pusę. Uždenkite pusę ir atidėkite. Kitą pusę susukite į ilgą lapą, apie 8 × 24 colius (20×61 cm).
Pusę įdaro paskirstykite tolygiai virš tešlos, laikydami ½ colio (1 cm) tešlos kraštą aplink ją. Švelniai pasiimkite vieną tešlos galą ir sulankstykite ant savęs maždaug 4 coliais, pakartodami, kol uždarėte mėsos pyragą. Suspauskite siūlę ir uždaryti galai, kad mėsos pyragas būtų visiškai uždarytas.
Virš vidutinės ugnies nuvalykite nelipimo keptuvės aliejų. Padėkite mėsos pyragą į keptuvės siūlę žemyn. Naudokite mentelę, kad švelniai paspaustumėte pyrago viršutinę dalį, kad ji būtų šiek tiek plonesnė. Uždenkite ir virkite 8 minutes. Apverskite ir virkite kitą pusę dar 8 minutes, kol pyragas bus aukso rudos spalvos ir šiek tiek pūtė centre. Dar kartą apverskite mėsos pyragą ir dar 2 minutes virkite kiekvienoje pusėje, kad juos pakeltumėte ir įsitikintumėte, kad įdaras virtas.
Mėsos pyragą perkelkite į pjaustymo lentą ir supjaustykite į puses ar trečdalius, kad patiektumėte. Pakartokite su likusia tešla ir įdaras, kad gautumėte antrą mėsos pyragą.
Norėdami pakartotinai pašildyti likusius, virkite ant alyvuotos keptuvės ant vidutinės ugnies kartu su keliais lašais vandens. Uždenkite, kad garas leistų pašildyti mėsos pyragą, tada padarykite tą patį kitai pusei. Nuimkite dangtį, išleiskite garą ir dar keletą minučių iš kiekvienos pusės iškirpkite mėsos pyragą, prieš mėgaudamiesi.
Kalorijos: 498Kcal (25%) Angliavandeniai: 51g (17%) Baltymas: 21g (42%) Riebumas: 24g (37%) Sočiųjų riebalų: 7g (35%) Polinesočiųjų riebalų: 4g Mononesočiųjų riebalų: 12g Trans riebalai: 0,03g Cholesterolis: 54mg (18%) Natris: 483mg (20%) Kalis: 392mg (11%) Pluoštas: 3g (12%) Cukrus: 2g (2%) Vitaminas A: 338Iu (7%) Vitaminas C: 7mg (8%) Kalcis: 48mg (5%) Geležis: 4mg (22%)