Kale quinoa salotos yra pripildytos gerumo ir yra lengvai pagaminamos.
Sveikinimai kopūstams – ir kvinojai! Šie du supermaistai yra puikaus skonio, sumaišyti su kitomis daržovėmis, riešutais ir sūriu, o vėliau supilti į paprastą padažą.
Tai pavers kiekvieną kopūstų mėgėju!
- Šios salotos turi puikų derinį saldus, aštrus, riešutinis ir pikantiškas.
- Jį galima paruošti anksčiau laiko ir keletą dienų laikome šaldytuve.
- Keista, šios salotos gali būti SUŠALDYTA būsimiems pietums.
- Puikiai tiks kaip sočios pietų salotos ar garnyras prie keptų vištienos šlaunelių.
- Tai sloga kupinas gerumo ir skonis.
Kale Quinoa salotų pagrindai
Kopūstai: Pasirinkite kopūstų kekes, kurios yra giliai žalios, ir pašalinkite visus suplyšusius ar suvytusius lapus bei stiebus. Nors aš dažniausiai naudoju garbanotuosius kopūstus, galite naudoti kitas veisles, pvz., lacinato kopūstus, mažuosius kopūstus arba Toskanos kopūstus.
Kvinoja: Kvinos virimas sultinyje (vietoj vandens) suteikia papildomo skonio. Kvinoją galima pakeisti kitais grūdais, tokiais kaip rudieji ryžiai, farro ar miežiai.
Daržovės: Susmulkintos morkos ir griežinėliais supjaustyti raudonieji svogūnai suteikia spalvą ir traškumą, juos galima įsigyti ištisus metus. Galima dėti ir sezoninių daržovių, pavyzdžiui, skrudintų moliūgų, kukurūzų ar burokėlių!
Kiti skoniai priedai: Džiovintos spanguolės suteikia saldumo ir švieži obuoliai ar vynuogės. Feta yra sausas sūris, suteikiantis sūraus skonio, o pekano riešutai – riešutų traškumo.
Greitas naminis padažas
Šį vinigretą taip lengva pasigaminti; tiesiog sudėkite viską į stiklainį ir suplakite! Galite padvigubinti, nes jis tinka visų rūšių salotoms.
Citrinų sultys, Dižono garstyčios ir česnakai suteikia skonio, o actas suteikia šiek tiek papildomo skonio. Medus subalansuoja padažą, kad būtų tobulas kąsnis.
Variacijos
- Padidinkite salotas, pridedant kapotų brokolių gabalėlių, susmulkintų Briuselio kopūstų arba špinatų.
- Pridėti kitų daržovių; beveik viskas pavyksta. Jei nešaldote šių salotų, paragaukite vyšninių pomidorų, raudonųjų pipirų arba kapotų agurkų.
- Pakeiskite pekano riešutus į moliūgų sėklas, graikinius riešutus, pepitas, saulėgrąžas ar pjaustytus migdolus.
- Virta vištiena, tofu ar net avinžirniai yra puikus baltymų priedas.
- Medų pakeiskite cukrumi arba klevų sirupu.
Kaip pasigaminti Kale Quinoa salotas
- Užpilo ingredientus sumaišykite į indelį ir suplakite (receptas žemiau).
- Šakute išvirkite quinoa ir purus ir atvėsinkite.
- Susmulkintus kopūstus įmasažuokite aliejuje ir druskoje. Sudėkite likusius ingredientus ir užpilkite padažu.
- Prieš patiekdami išmeskite, kad sumaišytumėte ir atšaldykite.
Kale Quinoa salotų laikymas
- Kale quinoa salotas laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Jei norite, įmaišykite šviežių riešutų, sūrio ar padažo.
- Tikėkite ar ne, jūs GALI užšaldyti šis kopūstų quinoa salotų receptas, jei jis pagamintas iš toliau išvardytų ingredientų. Atšildytas jis yra toks pat geras, kaip ir pagaminimo dieną.
Daugiau sočių grūdų salotų
Ar jums patiko šios Kale Quinoa salotos? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.
Kale Quinoa salotos
Šiose kopūstų kvinojos salotose puikiai dera švieži skoniai, todėl tai skanus pasirinkimas garnyrui ar pietums.
Neleiskite ekranui užtemti
Kvinoją nuplaukite smulkaus tinklelio sietelyje ir gerai nusausinkite.
Įdėkite quinoa į vidutinį puodą su daržovių sultiniu arba vandeniu.
Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 15 minučių arba tol, kol skystis susigers. Uždenkite ir palikite 5 minutes pailsėti. Visiškai atvėsinkite.
Kai quinoa visiškai atvės, sudėkite į didelį dubenį.
Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus ir gerai suplakite.
Įdėkite kopūstą į vidutinio dubenėlio dugną. Į lapinius kopūstus įpilkite alyvuogių aliejaus ir ¼ arbatinio šaukštelio košerinės druskos. Susmulkintus kopūstus masažuokite rankomis, kol lapai taps švelnūs ir tamsiai žali.
Į dubenį sudėkite atvėsintą quinoa, pekano riešutus, morkas, fetos sūrį, raudonąjį svogūną ir džiovintas spanguoles.
Supilkite padažą ant ingredientų ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
Prieš patiekiant salotas laikykite šaldytuve bent 1 valandą.
Vietoj parduotuvėje pirkto padažo siūlyčiau lengvą citrusinį vinigretą.
Kalorijos: 476 | Angliavandeniai: 35g | Baltymai: 10g | Riebalai: 35g | Sotieji riebalai: 6g | Polinesotieji riebalai: 6g | Mononesotieji riebalai: 20g | Cholesterolis: 17mg | Natris: 900mg | Kalis: 491mg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 10g | Vitaminas A: 7954TV | Vitaminas C: 53mg | Kalcis: 256mg | Geležis: 3mg
Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.