Šis naminės jautienos ir brokolių receptas skonis kaip kiniškas išsinešimui!
Plonos marinuotos jautienos griežinėliai ir brokolių žiedynai troškinami saldžiame ir aštriame hoisin padaže.
- Jame yra visas jūsų mėgstamo išsinešimo recepto skonis už nedidelę kainą.
- Padažas yra lengvas ir skanus be per daug cukraus.
- Jis pagamintas tiesiog viena keptuvė greitam valymui.
- Supilkite jį su papildomomis daržovėmis ir patiekite ant keptų ryžių arba ramen makaronų.
Jautienos ir brokolių pagrindai
- Jautiena: Aš mėgstu šoninį kepsnį su jautienos keptomis bulvytėmis ir patiekalus, tokius kaip mongoliška jautiena. Sijono kepsnys arba pakabos kepsnys yra kitos puikios galimybės.
- Marinatas: Hoisin padažas, kukurūzų krakmolas ir Sriracha suteikia jautienos skonį ir minkština. Jei nebandėte hoisin padažo, jis tikrai skanus bulvytėse arba užpiltas ant ryžių.
- Brokoliai: Šiame recepte man labiau patinka švieži brokolių žiedynai. Supjaustykite juos mažais, kąsnio dydžio gabalėliais. Galite naudoti šaldytus brokolius, tačiau jie yra minkštesnės tekstūros
- Padažas: Padažas gaminamas iš austrių padažo, rudojo cukraus, sezamų aliejaus, sojų padažo ir ryžių vyno. Įsitikinkite, kad naudojate ryžių VYNASne ryžių actas.
Variacijos
- Į vandenį įpilkite kaštonų, kūdikių kukurūzų, grybų arba pjaustytų paprikų.
- Ant viršaus pabarstykite skrudintomis sezamo sėklomis arba pjaustytais migdolais.
Kaip gaminti jautieną ir brokolius
- Paruoškite marinatą ir sudėkite į supjaustytą jautieną, tada pagaminkite padažą (receptas žemiau).
- Maišydami pakepinkite jautieną ir perkelkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje iškepkite brokolių žiedynus.
- Supilkite padažą ant jautienos ir brokolių. Troškinkite ir maišykite, kol padažas sutirštės.
Papuoškite žaliais svogūnais ir sezamo sėklomis ir patiekite ant ryžių.
Likučių saugojimas
Jautienos ir brokolių likučius laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų. Šaldykite maišelyje su užtrauktuku iki 4 mėnesių. Pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje su trupučiu vandens, kad padažas atsipalaiduotų.
„Sir Fry“ mėgstamiausi
Ar jūsų šeimai patiko šis jautienos ir brokolių receptas? Palikite komentarą ir įvertinimą žemiau.
Jautienos ir brokolių receptas
Pagal šį receptą paruošiama minkšta jautiena ir traškūs brokoliai, virti naminiame saldžiame ir aštriame padaže.
Neleiskite ekranui užtemti
Nedideliame dubenyje sumaišykite supjaustytą šoninį kepsnį su visais marinato ingredientais. Palikite kambario temperatūroje bent 15 minučių arba šaldykite iki 4 valandų.
Atskirame dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite. Surinkite visus kepimo ingredientus ir atidėkite į šalį.
Didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Įdėkite jautieną vienu sluoksniu, jei reikia, dalimis ir kepkite apie 2 minutes, iki pusės maišydami. Išvirtą jautieną perkelkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę įpilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus ir sudėkite brokolių žiedynus. Virkite brokolius 1 minutę, tada įpilkite vandens ir uždenkite keptuvę, kad garintumėte brokolius maždaug 2–3 minutes arba kol suminkštės. Perkelkite brokolius į lėkštę su jautiena.
Jei reikia, į tą pačią keptuvę įpilkite nedidelį šlakelį augalinio aliejaus, tada įdėkite česnako ir imbiero. Kepkite 30 sekundžių, atsargiai, kad nesudegtumėte česnako. Į keptuvę sudėkite virtą jautieną ir brokolius ir išmaišykite, kad susimaišytų.
Dar kartą išplakite padažo ingredientus, kad įsitikintumėte, jog jie susimaišė, tada sudėkite į keptuvę. Viską virkite 1-2 minutes, maišydami, kol padažas sutirštės, o jautiena ir brokoliai pasidengs.
Nukelkite nuo ugnies ir, jei norite, pabarstykite žaliais svogūnais ir sezamo sėklomis ir patiekite. Galima patiekti tokį, koks yra, arba ant baltųjų ryžių.
Norėdami gauti geriausius rezultatus, supjaustykite brokolių žiedynus į mažesnius kąsnio dydžio gabalėlius.
Kalorijos: 356 | Angliavandeniai: 27g | Baltymas: 25g | Riebalai: 14g | Sotieji riebalai: 8g | Cholesterolis: 68mg | Natris: 1562 mmg | Kalis: 484mg | Cukrus: 18g | Vitaminas A: 35TV | Vitamino C: 2.5mg | Kalcis: 54mg | Geležis: 2.1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.