Nieko nėra geriau už ką tik iškeptos drėgnos bananų duonos riekę bet kuriuo paros metu.
Šiame bananų duonos recepte sujungiami pernokę bananai ir sauja sandėliuko ingredientų į minkštą drėgną kepalą.
- Tai drėgnos bananų duonos receptas lengva pagaminti
- Tam naudojami prinokę bananai ir sandėliuko kabės, todėl nesunku pasigaminti bet kada.
- Nors tai yra a klasikinė bananų duonadrąsiai dėkite šokolado drožlių ar riešutų.
- Tai skanus užkandis ar desertas su daugybe bananų skonio.
- Bananų duona gražiai užšąla kaip visas kepalas arba griežinėliai.
Ingredientai bananų duonai
Bananai: Kuo tamsesnis bananas, tuo geresnis skonis. Žievelės turi būti tamsiai geltonos su daugybe rudų dėmių ir labai minkštos. Į greitai subrandinti bananus kepkite juos orkaitėje 350 ° F temperatūroje, kol žievelės pasidarys juodos, maždaug 15 minučių. Prieš naudodami atvėsinkite.
Miltai: Šiame recepte kaip pagrindas naudojami AP (visos paskirties) miltai. Iki ⅔ puodelio AP miltų galite pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais.
Kepimo soda: Kepimo soda padeda kepalui pakilti.
Sviestas: Šiame recepte naudokite nesūdytą sviestą. Jei turite sūdyto sviesto, druskos recepte praleiskite. Dalį sviesto galite pakeisti obuolių padažu; tačiau tekstūra gali šiek tiek pasikeisti.
Cukrus: Žinoma, cukrus suteikia saldumo, bet taip pat prisideda prie šio bananų duonos recepto tekstūros. Cukraus kiekio mažinti nerekomenduojama.
Jei turite prinokusių bananų, bet trūksta laiko, užšaldykite juos vėlesniam laikui.
Nulupkite bananus, sudėkite juos į vidutinį šaldymo maišelį ir užšaldykite iki 4 mėnesių. Norėdami naudoti, prieš naudodami atšildykite ir nusausinkite skysčio perteklių.
Priedai
PRO PATARIMAS: Visus priedus apibarstykite trupučiu miltų, kad kepant tešloje jie liktų pakibę.
- Įpilkite skrudintų riešutų, pavyzdžiui, graikinių ar pekano riešutų.
- Ant kepalo pabarstykite moliūgų arba saulėgrąžų sėklas.
- Įdėkite mažų šokolado drožlių arba šaldytų mėlynių, kad gautumėte saldų patiekalą.
Kaip pasigaminti drėgnos bananų duonos
- Nedideliame dubenyje išplakite miltus, soda, druską ir cinamoną (receptas žemiau).
- Sviestą ir abu cukrus ištrinkite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Įdėkite kiaušinius ir vanilę. Įmaišykite sutrintus bananus.
- Sudėkite sausus ingredientus į bananų mišinį ir maišykite, kol viskas susimaišys.
- Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite, kol dantų krapštukas išeis švarus. Prieš patiekdami visiškai atvėsinkite.
Bananų duonos laikymas
Norėdami gauti geriausius rezultatus, drėgną bananų duoną laikykite uždengtame inde kambario temperatūroje iki 5 dienų. Jei norite, pašildykite griežinėlius mikrobangų krosnelėje arba skrudintuve.
Užšaldykite kepalus ar riekeles sandariai suvyniodami į plastikinę plėvelę arba laikykite sandariame inde iki 4 mėnesių.
Daugiau puikių bananų receptų
Bananai tinka ne tik duonai, bet ir keksui ir ne tik!
Ar jūsų šeimai patiko šis bananų duonos receptas? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau!
Drėgna bananų duona
Švelniai saldi ir drėgna greitai paruošiama duona, kurią mėgsta visi. Šis paprastas bananų duonos receptas bus jūsų pasirinkimas!
Neleiskite ekranui užtemti
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Riebalais ir miltais (arba išklokite kepimo popieriumi) 8 × 4 colių kepimo formą.
Bananus sutrinkite šakute, kad gautumėte 1 ⅓ puodelio trinto banano.
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, soda, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
Į atskirą vidutinį dubenį įpilkite sviesto, rudojo cukraus ir baltojo cukraus. Išmaišykite rankiniu mikseriu vidutiniu greičiu iki purumo, apie 2 minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius, vanilę ir gerai išmaišykite. Įmaišykite sutrintus bananus.
Sudėkite sausus ingredientus į bananų mišinį ir maišykite, kol susimaišys, nepermaišykite.
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 45–60 minučių arba tol, kol dantų krapštukas ištrauks švarų. Neperkepkite.
Atvėsinkite keptuvėje 5 minutes. Išimkite iš keptuvės ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
Miltus būtinai teisingai išmatuokite šaukštu berdami į matavimo taurelę, o ne semdami matavimo taurele.
Neperkepkite. Orkaitės gali būti įvairios; būtinai patikrinkite duoną bent 10 minučių anksčiau. Išimkite iš keptuvės, kad visiškai atvėstų.
Kalorijos: 221 | Angliavandeniai: 33g | Baltymai: 3g | Riebalai: 9g | Sotieji riebalai: 5g | Cholesterolis: 48mg | Natris: 269mg | Kalis: 104mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 15g | Vitaminas A: 287TV | Vitaminas C: 1mg | Kalcis: 17mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.