Šie keptuvėje kepti ėrienos kotletai yra greita ir soti vakarienė, kurią galima derinti prie įvairių virtuvių ir skonių – nuo Azijos iki Viduržemio jūros. Jie nėra įmantrūs, tereikia 2 prieskonių ingredientų – druskos ir kmynų – ir jie paruošiami per 15 minučių! Jokio paruošimo ar marinavimo nereikia.

Kmynai yra klasikinis prieskonių derinys prie ėrienos, įvairių kultūrų, be priežasties! Tai skanu.
Kodėl ėrienos kotletai yra mano mėgstamiausias gabalas
Kai galvojate apie ėrienos kotletus, pirmiausia galite pagalvoti apie ėrienos šonkauliukus – kotletus, gaunamus iš ėrienos lentynos, kuri visada buvo puošnus ir labai brangus mėsos gabalas. Kitas įprastas gabalas yra ėrienos nugarinės kotletai, kurie atrodo kaip mažas T formos kaulo kepsnys, kitas brangus ir brangus gabalas.
Bet aš visada buvau šališkas ėrienos mentėms. Visą laiką juos gamindavau, kai mergaitės buvo jaunos, važinėjau pirmyn ir atgal iš Naujojo Džersio į Niujorką.
Prisimenu, kad tais laikais (90-aisiais ir 2000-ųjų pradžioje) galėjai nusipirkti ėrienos mentės kotletų už 2,79 USD už svarą, taigi 4 kotletai kainavo apie 5,00 USD, o tai buvo pigus pasiūlymas išmaitinti mūsų jauną keturių asmenų šeimą.
Šiais laikais jie kainuoja 8,99 USD už svarą. (Tikrai pastebėjau, kad kiti suprato, kokie jie skanūs!) Tačiau šiandien ėrienos šonkaulių ar nugarinės kotletai gali kainuoti nuo 20 iki 30 USD už svarą! Galų gale, avienos pečių kotletai vis dar yra gana tinkami šiam išgalvotam „peilio ir šakutės“ patiekalui.
Man jie taip pat patinka, nes jie turi daug marmuriškumo ir skonio. Mėgstame juos kepti ant stiprios ugnies keptuvėje, be to, jie tokie pat skanūs, kaip ir bet koks brangus ėrienos patiekalas!
Išbandykite mūsų Pekino stiliaus ėriuką Chuan(r)
Avienos pečių kotletai taip pat yra ėrienos gabalas, kurį naudojame Kaitlin Pekino stiliaus ėrienos chuan (tariama „chuar“, jei atsižvelgiama į Pekino akcentą), nes jie nebrangūs, prieinami ir turi puikų marmurą.
Kiek laiko užtrunka virti avienos mentės kotletus?
Šie avienos mentės kotletai iškeps maždaug per 10 minučių, kad rezultatas būtų vidutiniškas, tačiau sultingas. Jei norite, kad ėrienos kotletai būtų gerai iškepti, galite siekti, kad bendras kepimo laikas būtų apie 12 minučių. Jei jūsų kotletai yra storesni, jiems reikės daugiau laiko virti.
Nors ėriena dažnai laikoma geriausia, kai yra vidutiniškai reta, šie ėrienos pečių kotletai yra skanūs, kai jie iškepti iki vidutinio. Jie yra atlaidesni, nes yra gerai marmuruoti.
Negana to, kepdami juos iki vidutinio, taip pat turėsite daugiau laiko ištirpinti juose esančius riebalus ir suteikti jiems daugiau skonio. Gerai pagardintas ir gerai apkeptas riebalų gabaliukas yra neįtikėtinai skanus ant šių kotletų ir yra kiekvieno puikaus Pekino ėrienos iešmo, gausiai pagardinto druska, kmynais, pankoliais ir čili dribsniais, paslaptis.
Prisimenu, padėjau Bilui koordinuoti komandos formavimo grupės išvyką žmonėms, su kuriais jis dirbo Pekine. Jis manė, kad būtų gera idėja patiekti keptus ėrienos kotletus, nes jie šiek tiek puošnūs, o ėriena populiari Šiaurės Kinijoje.
Įspėjau jį, kad kinai renkasi visiškai iškeptą ėrieną be rožinės spalvos. Tačiau jis naudojo savo amerikietiškus standartus ir orkaitėje paruošė ėrienos kotletus iki vidutinio reto. Mačiau, kaip pusiau suvalgyti rožiniai kotletai atsiduria šiukšlėse! Kokia tai buvo pamoka – turite žinoti, kam tarnaujate!
Šiomis dienomis mes jaučiame panašius jausmus apie jautieną. Riebesni jautienos gabalai iš tikrųjų yra skanūs virti arba vidutiniškai, nes riebalams lieka daugiau laiko išsiskirti ir pagardinti mėsą. Tas pats pasakytina ir apie šiuos ėrienos pečių kotletus. Jie vis tiek bus švelnūs ir sultingi!


Avienos mentės kotletų recepto instrukcijos
Nuplaukite ėrienos mentės gabalėlius, ypač atkreipkite dėmesį į kaulus (norėsite nuplauti visas skeveldras, kurios galėjo atsilaisvinti pjaustant) ir nusausinkite. Išmatuokite kmynų miltelius ir druską ir atidėkite į atskirus mažus dubenėlius.
Įkaitinkite didelę ketaus, nerūdijančio plieno arba anglinio plieno keptuvę iki labai karšto (prie keptuvėje turėtų burbuliuoti ir šokti nedidelis vandens purslas, kol greitai išgaruos). Įpilkite aliejaus, kad padengtumėte keptuvės dugną.
Sudėkite kotletus. Nedelsdami tolygiai pabarstykite pusę kmynų ir druskos ant dviejų avienos gabalėlių. Virkite 4 minutes ant stiprios ugnies. Apverskite, kad keptumėte kitą pusę 4 minutes ir pakartokite su likusia druska ir kmynų milteliais.




Pastebėsite keletą kruvinų dryžių, besiveržiančių iš kaulų. Apverskite kotletus dar 1–2 kartus, kad kelias minutes išvirtų kraujas.
Idealus bendras sultingų avienos kepimo laikas yra apie 10 minučių. Jei norite, kad ėrienos kotletai būtų gerai iškepti, dar kartą apverskite kotletus ir nustatykite, kad kepimo laikas būtų apie 12 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip gerai jums patinka ėrienos kotletai, ir nuo jų storio.
Nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami leiskite pailsėti po aliuminio folija 5-10 minučių.


Receptas
Nuplaukite ėrienos mentės gabalėlius ir nusausinkite. Išmatuokite kmynus ir druską ir atidėkite į atskirus dubenėlius.
Įkaitinkite didelę ketaus, nerūdijančio plieno arba anglinio plieno keptuvę iki labai karšto (prieš išgaruojant keptuvėje turėtų burbuliuoti ir šokti nedidelis vandens purslas). Įpilkite aliejaus, kad padengtumėte keptuvės dugną.
Suberkite kotletus ir tolygiai pabarstykite pusę kmynų ir druskos. Virkite 4 minutes ant stiprios ugnies. Apverskite ir pakartokite su likusia druska ir kmynais. Virkite dar 4 minutes.
Pastebėsite keletą kruvinų dryžių, besiveržiančių iš kaulų. Apverskite kotletus dar 1–2 kartus, kad kelias minutes išvirtų kraujas. Idealus bendras sultingų avienos kepimo laikas yra apie 10 minučių. Jei norite, kad ėrienos kotletai būtų gerai iškepti, dar kartą apverskite kotletus ir nustatykite, kad kepimo laikas būtų apie 12 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip gerai jums patinka ėrienos kotletai, ir nuo jų storio.
Nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami leiskite pailsėti po aliuminio folija 5-10 minučių.
Kalorijos: 422kcal (21 %) Angliavandeniai: 1g Baltymai: 56g (112 %) Riebalai: 20g (31 %) Sotieji riebalai: 7g (35 %) Polinesotieji riebalai: 2g Mononesotieji riebalai: 9g Trans riebalai: 0,01g Cholesterolis: 172mg (57 proc.) Natris: 718mg (30 %) Kalis: 750mg (21 %) Pluoštas: 0.2g (1 %) Cukrus: 0,04g Vitaminas A: 25TV (1 %) Vitaminas C: 0.2mg Kalcis: 45mg (5%) Geležis: 6mg (33 proc.)


